Jurand Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 (edytowane) Czy ktoś może orientuje się jakie chmiele są użyte w piwie Opat Bitter, bardzo mi przypasował aromat, a jeszcze bardziej mojej drugiej połowie więc mam problem Na butelce jest napisane że Żatecki i chmielowy ekstrakt ale mi pachnie tam jeszcze jakimś chmielem Edytowane 28 Listopada 2013 przez Jurand Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1000 Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Pivní styl: světlý ležák Bohemian Pilsner, Pilsner Pivovar: Opat Broumov, Broumov, Královéhradecký kraj, Česká republika Obsah alkoholu: 5% Stupňovitost / EPM: 11,9° plato Sládek: Nosek Jaroslav Autor receptu: Nosek Jaroslav Slad: plzeňský Chmel: Žatecký poloraný červeňák, chmelový extrakt Kvasinky: spodního kvašení Další přísady: kyselina askorbová (E300) http://www.pivovarbroumov.cz/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurand Opublikowano 29 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 ok dzięki spróbuję zrobić na samym żateckim i zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Na samym Żateckim nie wyjdzie, musisz jeszcze dodać kyseliny askorbowej (E300) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 I chmelovy extrakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się