b.dawid Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 (edytowane) Mam pytanko czy gdzieś mogę znaleźć lub przyjąć umownie, przelicznik utraty alfa kwasów w granulacie w jednostce czasu. Mam trochę różnych niemieckich chmieli w granulacie, zakupione "na zaś" w związku z tym że w tym roku przez większe remonty nie było okazji do ćwiczenia warsztatu to nie miałem okazji użyć zakupionych chmieli. Zakończyłem domowe inwestycje i chciałbym nadrobić zaległości w warzeniu, nie wiem czy przy dobieraniu do receptury nie brać poprawki na AK? Chmiele przechowywane w srebrnych woreczkach strunowych w lodówce. Nie pamiętam teraz z jakich zbiorów. cholewa, widzę że już jest wątek o przechowywaniu - jak moderator uzna można wywalić temat Edytowane 4 Grudnia 2013 przez b.dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tibek Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Wiem, że w BeerSmith2 jest tool do tego http://www.beersmith.com/Help/hop_age_tool.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi