Skocz do zawartości

Stout Owsiany


Rafał Pałka

Rekomendowane odpowiedzi

Moja receptura:

 

Pale Ale 3,5 kg

S. Monach II 1 kg

Płatki Owsiane 0,6 kg

Jęczmień palony 0,35 kg

Czekoladowy ciemny 0,2 kg

S. Karmel 300 0,2 kg

Marynka 40 g

Drożdże - Danstar Nottingham

 

Zacieranie:

70' - 67stC

wygrzew

Chmielenie

Marynka 40 g 60'

Fermentacja:

7 dni - 18stC - burzliwa

14 dni - 17stC - cicha

 

 

Piwo wyszło b. dobre

 

P.S. Słody ciemne/palone od początku zacierania

Edytowane przez Koniu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.