Rafał Pałka Opublikowano 24 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Potrzebuję sprawdzoną recepturę na Stout Owsiany. Coś o możliwie prostym zasypie. Piwu ma być bliżej do Dry niż Sweet. Czy koledzy mają w notatkach coś godnego uwagi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koniu. Opublikowano 24 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 (edytowane) Moja receptura: Pale Ale 3,5 kg S. Monach II 1 kg Płatki Owsiane 0,6 kg Jęczmień palony 0,35 kg Czekoladowy ciemny 0,2 kg S. Karmel 300 0,2 kg Marynka 40 g Drożdże - Danstar Nottingham Zacieranie: 70' - 67stC wygrzew Chmielenie Marynka 40 g 60' Fermentacja: 7 dni - 18stC - burzliwa 14 dni - 17stC - cicha Piwo wyszło b. dobre P.S. Słody ciemne/palone od początku zacierania Edytowane 24 Grudnia 2013 przez Koniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się