Paweł Leszczyński Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych zaprasza na wspólne warzenie RISa (Russian Imperial Stout) w Kuflach i Kapslach. Spotkanie poprowadzi Paweł Leszczyński, sędzia piwny i prezes Mazowieckiego Oddziału PSPD. Wspólne warzenie to wspaniała okazja do opanowania podstaw warzenia piwa oraz nauki "sztuczek" stosowanych przez doświadczonych piwowarów. To, jak smakować będzie piwo, zależy przede wszystkim od uczestników - Waszym zadaniem będzie ześrutowanie słodów, dopracowanie receptury i zadbanie, aby zacier się nie przypalił. Gotowe piwo będzie można degustować przy okazji kolejnych wspólnych warzeń (jak tylko do tego dojrzeje). Spróbujemy stout uwarzony w Państwomiasto, Coffee Robust Porter wg receptury Bimbelta oraz Saisona na miodzie z dżunglii. Na spotkanie zapraszamy zainteresowanych piwem i piwowarstwem, oraz początkujących i zaawansowanych piwowarów (weźcie koniecznie swoje wyroby!). Warzymy 12 stycznia (niedziela) od godziny 11. Spotkanie powinno potrwać około 6-7 godzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Kurde, całe szczęście, że akurat mam wolne. Jeśli mogę mieć prośbę, to dawajcie znać o takich akcjach przynajmniej z dwudniowym wyprzedzeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Leszczyński Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Jasne, ostatnimi dniami na nic nie miałem czasu, ale stwierdziłem, że lepiej, żeby pojawiło się cokolwiek, chociaż dzień przed :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi