awakening Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zastanawiam się czy ktoś, kiedyś próbował dodać laktozy do innego piwa niż stout? Jestem ciekaw czy dałoby się uwarzyć smaczne, jasne piwo z laktozą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frisbeer Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś dodał laktozy do jednej warki IPA i to sprawdził . Jak dla mnie połączenie niezbyt udane, ale niektórzy piją herbatę z mlekiem, więc może taka kombinacja też komuś podejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodyP Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Ale jaki masz cel w tym aby dodać laktozę ? dla cukrów ? jeśli tak to czy nie lepiej odpowiednio zacierać lub użyć drożdży które nie słyną z żarłoczności? Wydaje mi się ze możesz zrobić sobie przez laktozę takiego DMS-owego pilsa lub pale ale , ale czy o to chodzi? raczej nie.Ale próbuj może powstanie nowy styl przecież o to w tym wszystkim chodzi żeby się dobrze bawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awakening Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Ale jaki masz cel w tym aby dodać laktozę ? dla cukrów ? jeśli tak to czy nie lepiej odpowiednio zacierać lub użyć drożdży które nie słyną z żarłoczności? Wydaje mi się ze możesz zrobić sobie przez laktozę takiego DMS-owego pilsa lub pale ale , ale czy o to chodzi? raczej nie.Ale próbuj może powstanie nowy styl przecież o to w tym wszystkim chodzi żeby się dobrze bawić. Taki sam jak w przypadku Milk Stouta, dla słodkości, słodycz słodowa to jednak nie to samo Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś dodał laktozy do jednej warki IPA i to sprawdził . Jak dla mnie połączenie niezbyt udane, ale niektórzy piją herbatę z mlekiem, więc może taka kombinacja też komuś podejdzie. Raczej myślałem o czymś w stylu saisona np.: pilzneński, pszeniczny, karmelowy, miód, laktoza i drożdże dedykowane do pszenicy (dla smaku bananów i goździków). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się