michal1910g Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Witam Jak większość początkujących, przeglądam to forum już od kilku miesięcy. Mam za sobą początek z brew-kita, jednak od razu wiedziałem, że coś takiego to nie dla mnie. Drugą warką był niemiecki pilsner (jeszcze na burzliwej), a wczoraj warzyłem coś na podobieństwo belgijskiego dubbla. Chyba dałem trochę za duże proporcje, bo po wysładzaniu miałem 23l o blg=20. Wysładzanie skończyłem na 3.5 blg, więc mogłem uzyskać jeszcze więcej piwka, jednak mój fermentor ma tylko 25l. Fermentacja zaczęła się wczoraj o 19, a o 4 rano piana zdecydowała sobie pospacerować na zewnątrz Dobrze, że w miarę szybko się zorientowałem (fermentor jest w sypialni) i zamontowałem długi wężyk poprowadzony do słoika. Coś się chociaż dzieje . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się