ontario_ab Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Mam roczny już niemal słód popakowany w zamknięte woreczki. Leży w 13-24 stopni, głównie w ciemności. Czy da się z tego zrobić jeszcze piwo ? W czym ewentualnie będzie gorsze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcede Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Spokojnie możesz robić z niego piwo. Ja używam słodów ważnych do końca 2012 r. i dają rade spokojnie. ontario_ab 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwosz Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 To popatrz czy nie popleśniały albo czymś nie dają, ale jak zamknięte leżą i wilgoć nie ma tam dostępu to powinno wszystko być OK. ontario_ab 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelG Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 jesli organoleptycznie nie wyczujesz nic niepoządanego /nic co wzbudza Twoja obawe to spokojnie mozesz uzyc .Bedziesz mial mniejsza wydajnosc wiec dodaj troche wiecej slodu bazowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się