Skocz do zawartości

EsLorD mIcrO BrEwERy


Rekomendowane odpowiedzi

Warka nr. 42

 

Zasyp: 4.5 kg

3kg - maris otter

0.2 kg - melanoidynowy

 

Zacieranie:

woda modyfikowana crs i gipsem

67- 120'

 

 

Chmielenie: 80'

60' - 10g cascade

20' - 30g cascade

0' - 15 cascade

 

22L - 10 blg

 

Fermentacja:

us- 04

Edytowane przez eslord
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Nie bylo czasu zaktualizowac informacji ale troche sie działo od ostatniego wpisu uwarzyłem 5 warek..

- lager 

- single ho simcoe 

- rye ipa 

- rye ipa

 

Warka 47 Chocolade&coffe stout - 1060

 

Zasyp: 6.8kg

- maris otter 

- biscuit 

- chocolate malt

- rosted barley 

- crystal 120l 

 

Zacieranie:

90' - 67

 

Chmielenie:

iunga - 28g - 60'

- coca nibs 200g - 10'

- coffee 60g - 10'

 
Fermentacja:
S04
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Warka 48 - 1060

 

Zasyp: 6.35

- maris otter 3kg

- lager malt 2kg

- munich 1kg

- carapils 0.35

 

Zacieranie:

70' -69

 

Chmielenie:

Azacca - mash 10g

Azacca - fwh 15

Azacca - 25g 7'

Azacca - 25g 1'

Azacca - dh 25g

 

Fermentacja:

S05

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.