l96a1 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) Cześć! Dostałem "BEER KIT - Irish Stout Premium" na burzliwej stało 7 dni, przelałem na cichą i teraz mija jej 7 dzień, temperatura przez cały okres około 21-22 C. Areometr pokazuje 4 blg conajmniej od 3 dni (bąbelki gazu strząsnąłem z areometra, areometr wyskalowny), początkowego blg niestety nie sprawdziłem , dodałem 1,2kg glukozy, całkowita objętość 22l, przeprowadziłem rehydratację drożdży, jest to moja pierwsza warka do następnej mam już przygotowany ekstrakt słodowy. Nie wiem czy przelewać do butelek, bo z tego co wyczytałem dobrzy było by gdyby zeszło do 3 blg, nie chcę dostać granatów, więc pytam już bardziej doświadoczonych forumowiczów ode mnie Czy butelkować? Pozdrawiam edit# przed chwilą zabulgotała woda w rurce fermentacyjnej Edytowane 7 Lutego 2014 przez l96a1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tezi Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Jak stoi od kilku dni, to ja bym butelkował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l96a1 Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 poczekam w takim razie i jak nic sie nie zmieni to jutro do butelek wsadzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się