Raczek Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) Wygląd: Jasno miedziane, nieklarowne 3pkt Piana : jasna, drobno i średnio pęcherzykowa ładnie oblepiająca szkło lecz troszkę żebyt szybko opadająca 4pkt Aromat: Tutaj dużo się dzieję. Po przelaniu do szkła czuć chmiel ale taki zielony chmiel trochę trawiasty troszkę żywiczny, natomiast po ogrzaniu i zamieszaniu dochodzą nuty mango wraz z lekką cytrusowością bardzo przyjemny aromat chociaż lekki karton też można wyczuć. 4pkt. Smak: W smaku wytrawne, mocno fenolowe nie wiem dlaczego ale kojarzy mi się trochę z mieszanką koźlaka pszenicznego i saisona na amerykańskich chmielach. To piwo nie jest złe lecz troszeczkę jakby za wytrawne, a może takie musi być ?? Oceniam wg. moich kubków smakowych i czegoś mi brakuje 4pkt Ocena ogólna: 3,75 Ogólnie: Piwo bardzo podobne do mojego Belgian IPA też bardzo wytrawne ale na pewno lepsze od mojego wysycenia średnie w kierunku niskiego (czyli takie jak lubię) bogaty aromat od zapachów ziemisto - żywicznych poprzez typowe cytrusowo owocowe aromaty, jednak czegoś mi brakuje.... Piwo jak najbardziej poprawne bez wad jednak nie przemawia do mnie tan styl. Tak czy siak gratuluję bo to drugie piwo które piję od ciebie i poziom twoich piw jest naprawdę dobry..... Edytowane 10 Lutego 2014 przez Raczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzebien Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Dzięki serdeczne za opis! Piwo jest bardzo wytrawne, bo próbowałem je pierwszy raz zrobić na Mangrove Jack's Belgian Ale, a one mają opinie strasznych żarłoków i zjechały mi to piwo strasznie głęboko ( bodajże 1 Blg) pomimo zacierania "na słodko". Cieszę się, że smakowały Ci moje piwa, bo jakby nie patrzeć lęk był :-) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Dzięki serdeczne za opis! Piwo jest bardzo wytrawne, bo próbowałem je pierwszy raz zrobić na Mangrove Jack's Belgian Ale, a one mają opinie strasznych żarłoków i zjechały mi to piwo strasznie głęboko ( bodajże 1 Blg) pomimo zacierania "na słodko". Cieszę się, że smakowały Ci moje piwa, bo jakby nie patrzeć lęk był :-) Pozdrawiam To już wiem skąd podobienstwo w naszych piwach te same drożdże, u mnie zjechały do 1BLG i po 2-3 tygodniach smakowało to piwo jak szampan. Z czasem jest lepiej ale te drożdże chyba nie są dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzebien Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 No chyba, że do jakiegoś mocnego, belgijskiego barley wine to może coś zostawią ;-) Do lżejszych piw zdecydowanie odradzam :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi