SebaGdynia Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Chciałbym wejść poziom wyżej i zacząć przygodę z zacieraniem Prosiłbym o pomoc w wyborze surowców i proporcji na jakąś małą próbną brzeczkę do 10L. Interesowałoby mnie coś na wzór Miłosława Niefiltrowanego. Mam warunki tylko na górną fermentacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exar_Kun Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 (edytowane) Chciałbym wejść poziom wyżej i zacząć przygodę z zacieraniem Prosiłbym o pomoc w wyborze surowców i proporcji na jakąś małą próbną brzeczkę do 10L. Interesowałoby mnie coś na wzór Miłosława Niefiltrowanego. Mam warunki tylko na górną fermentacje. Serio z tym Miłosławem? Piłem raz i był mocno słodowy, z DMS-em i z diacetylem, do tego słabiutka, wręcz symboliczna goryczka. No, ale jeśli Ci to pasowało, to zerknij na recepturę Full Aroma Hops i daj proporcjonalnie do wielkości warki połowę chmieli. Może też sypnij ciut monachijskiego, oprócz pilzneńskiego. Edytowane 2 Marca 2014 przez Exar_Kun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebaGdynia Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Powiem szczerze, że nie jestem koneserem a także nie mam tak wyostrzonych kubków smakowych aby odróżniać słody z których powstało piwo, ale Miłosław Niefiltrowany na prawdę mi smakuje. Dzięki wielkie za pomoc, mam jeszcze do zrobienia ostatniego brewkita, tak więc jeszcze później będę zasięgał pomocy przy swojej pierwszej prawdziwej brzeczce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się