sejler Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Witam wszystkich, czy ma ktoś przepis na piwo zbliżone do Black IPA z browaru Bojanowo. Nie ukrywam że to piwo mi smakowało. Z góry dziękuję. Nataliefeem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 http://www.piwo.org/topic/3877-darth-vader-black-ipa-cascadian-dark-ale/ Jak bardzo zbliżone to już musisz sam ocenić. sejler 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sejler Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Dzięki podejrzewam że zasyp będzie się zgadzał (odpowiednio zmniejszając ilości do 14 blg), To piwo będzie lepsze, w Bojanie tak nie ,,szastają,, chmielem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Mnie tam ono smakowało jak normalny stout. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Mnie tam ono smakowało jak normalny stout. To scooby'ego? Mi na przykład Orka ordynarnie zaleciała american stoutem i się poczułem lekko oszukany - nie chciałbym się naciąć po raz kolejny. Póki co ideałem jest dla mnie Black Hawk z Nomada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 A pierwsze nawet "black" nie było Ale faktycznie, dla mnie to ono jest bardziej stoutem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkor Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Raczej chodziło o Bojana Black IPA. Pierwsza warka smakowała jak słaba, nieco ciemniejsza IPA, druga i dalsze już były owszem czarne, ale smakowały/smakują jak stout. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sejler Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Według mnie stouty (przynajmniej te co sam warzyłem ) były bardziej wytrawne a w tym piwie nie czułem paloności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZZZabioreCiButy Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Pilem obie warki Bojanowa i zadne nie przypominalo CDA, zwlaszcza druga ciemniejsza wersja. Mysle ze powinienes sprobowac np Black Hope z AleBrowaru i zobaczyc czy takie piwo Ci bardziej lezy czy raczej te z Bojanowa. Jesli jednak to z Bojanowa to mysle American Stout bedzie raczej lepszym wyborem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu_72 Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgadzam się, żaden Bojan nie przypominał CDA. Ten pierwszy wypust to była sympatyczna i smaczna IPA. Ta druga ciemniejsza, to takie niewiadomoco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sejler Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Jak spotkam w sklepie Black Hope to kupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
góral123 Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Mi tam śrup bardzo podszedł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi