bzium1986 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 witam; po 2 miesiącach czytania o wyrobie własnego piwa nadeszła wielkopomna chwila... Na razie sprzęt w drodze, ale pierwsza warka to już kwestia najbliższych tygodni. Mam nadzieję, że dzięki temu forum browarki będą coraz to lepsze. Pomożecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Pomożemy. Gratuluję dobrego kroku. Teraz ostało czekać na przesyłkę i skierować się do gara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Powitać nowego piwowara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Pomożemy Witam nowego piwowara Napisz proszę co planujesz uwarzyć jako pierwszą warkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
totislaw Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Witam Przybywa nas w wielkim tempie, tylko się cieszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzium1986 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 pierwsze 2 warki będą z brew-kitów: - Coopers Oryginal - Draught - Muntons klasa Perfect Pint PILS + słody niechmielone z WESu do jasnego pierwsze dwie raczej traktuję jako okazję do zapoznania się z podstawowymi technikami, planuję jedno przelać do butelek zaraz po burzliwej, a drugie odstawić jeszcze na cichą i porównać. Potem zamierzam przejść do śrutowania i pełnego warzenia. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 słody niechmielone z WESu do jasnego raczej ekstrakty słodowe , słody mają postać ziarenek a ekstrakt to syrop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzium1986 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 hehe, jasne, chodziło o ekstrakty słodowe, zrobiłem mały skrót myślowy pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymin72 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 witam i ja, życząc powodzonka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Witam na forum. Mam nadzieje, że złapiesz bakcyla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi