Briaraeus Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Ekstrakt: 15°Blg Alk.obj.: 4,6% Rozlew: 3.02.14r. Wygląd: Bursztynowe, nieprzejrzyste. Piana: Skąpa, drobno i średnio pęcherzykowa, niskie wysycenie. Aromat: Fenolowy, przede wszystkim czuć słód whiskey, ale jest to zapach przyjemny, zdecydowanie mniej intensywny niż w Smoky Joe. W połączeniu z karmelowością aromat nasuwa mi na myśl orzechy. Można wyczuć zapachy bimbrowe. Smak: Słodowe, ale dominujący, choć nie nachalny, jest smak tworzywa sztucznego. Daje się wyczuć goryczka alkoholowa. Odczucie w ustach: Aksamitne, gładkie, delikatnie rozgrzewa przełyk. Ogólne wrażenie: Przyjemne w odbiorze, choć nie bombardujące wrażeniami smakowymi i zapachowymi, dosyć pijalne. Brakuje mi trochę zapachu banana, mam też wrażenie, że szwagrom uciekła temperatura fermentacji, stąd daje się czuć wyższe alkohole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Było tam sporo jałowca, on daje taki dziwny posmak. Ten plastik to pewnie to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Briaraeus Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Powiązałem to ze słodem wędzonym, ale możliwe że to faktycznie jałowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się