Forest Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Witam planuję w tym tygodniu uwarzyć cydr. Ale nie wiem czy zrobić na samym soku jabłkowym czy może dodać soku z gruszek lub pomarańczy albo grapefruitowy, a może wręcz dodać chmielu na smak np miodowy cytrusowy lub inny ?? Co wy o takim pomyśle myślicie czy ktoś z was eksperymentował z cydrem w taki sposób a może dodawaliście coś jeszcze innego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwosz Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 http://www.piwo.org/topic/5438-przepis-na-cydra/page__st__220 popatrz sobie w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Przeglądając tematy często natrafiałem na informacje o częściowym "zasypie" z gruszek (a przeważnie była to Słoneczna Tłocznia: 75% jabłko, 25% gruszka albo coś zbliżonego). Grejfrutowego chyba bym nie dodawał - może wyjść kwasior jakiś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Robię cydr od kilkunastu lat, próbowałem chmielić na zimno, dodawałem nalew z mięty, wanilię ...itd, golas z dodatkim stevi, najbardziej mi smakuje. Warunkiem dobrego cydru jest przerobienie późno jesiennych jabłek i użycie dedykowanych do cydru drożdży. Na temat przerobienia soku......mam jedno zdanie, chyba wiadomo jakie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się