SychMieszko Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Cześć, Jako, że jeszcze jestem raczkującym piwowarem (dopiero jedna warka myślę, że udanego AIPA ) proszę o sprawdzenie receptury na następne piwko (American Stout). W założeniu miał to być milk stout jednak zostało mi troche amerykańców po wcześniejszym piwie więc tak jakoś... Zasyp: - Pilzneński 5kg -Carahell 0,5kg -Pszeniczny czekoladowy 0,25kg -jęczmień palony 0,125kg Chmielenie: -Marynka 30g-60min -chinook 25g-20min -Mosaic 25-5min -Chinook 25g-0min (ew. mosaic) na zimno mosaic 50g drożdze US-05 Zacieranie 67C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzdzionek Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 (edytowane) do stouta bardziej pasują drożdże S-04, zwiększyłbym również ilość palonego jęczmienia do 0,2kg Edytowane 5 Marca 2014 przez Bzdzionek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Ja bym dał przynajmniej 0,3kg jęczmienia palonego, ale ja lubie paloność US-05 wg. mnie będą OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi