SychMieszko Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Cześć, Jako, że jeszcze jestem raczkującym piwowarem (dopiero jedna warka myślę, że udanego AIPA ) proszę o sprawdzenie receptury na następne piwko (American Stout). W założeniu miał to być milk stout jednak zostało mi troche amerykańców po wcześniejszym piwie więc tak jakoś... Zasyp: - Pilzneński 5kg -Carahell 0,5kg -Pszeniczny czekoladowy 0,25kg -jęczmień palony 0,125kg Chmielenie: -Marynka 30g-60min -chinook 25g-20min -Mosaic 25-5min -Chinook 25g-0min (ew. mosaic) na zimno mosaic 50g drożdze US-05 Zacieranie 67C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzdzionek Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 (edytowane) do stouta bardziej pasują drożdże S-04, zwiększyłbym również ilość palonego jęczmienia do 0,2kg Edytowane 5 Marca 2014 przez Bzdzionek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Ja bym dał przynajmniej 0,3kg jęczmienia palonego, ale ja lubie paloność US-05 wg. mnie będą OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się