zbynieks Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Zależy mi na uzyskaniu dość pełnego, ale nie zatykającego piwa o poziomie wędzoności "Jak w dym". 1 kg wędzony steinbach 0,5 kg wędzony weyermann pszeniczny 3 kg monachijski I 1 kg carapils 0,5 carabelge Celuję w 16,5 bailinga. Istotne, że zamierzam użyć BRY 97 z racji na niewyciaganie aromatów chmielowych i brak możliwości użycia dolniaków. Pochmielę dyskretnie hallertauerem i lubelskim. Posiadam jeszcze oprócz podstawowych słodów wiedeński, trochę karmeli, abbey i trochę barwiących. Z wędzonych jeszcze kilogram wędzonego pszenicznego. Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Za mało wędzonego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 mogę dodać grodziskiego, ale to jednak pszeniczny... Mogę też ostatecznie zrobić np. nie 20 litrów a 16... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Nie masz więcej jęczmiennego? Daję ostatnio 100% weyermanowskiego i wędzonka jest taka sobie, dobrze robi dodatek Stainbacha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 steinbacha mam tylko kilogram i łącznie półtora killo grodzisza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się