Raczek Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Piwo wzięte z depozytu w Toruniu Barwa: Jasne, słomkowe lekko zamglone idealne dla stylu a jest to Witbier mocno chmielony.... 5pkt Piana : Dość obfita przy nalewaniu, niestety szybko się rwie i minimalizuje mały jej krążek zostaje do samego końca, niestety nie pozostawia żadnych śladów swojej obecności na szkle 3pkt Zapach: czuć głównie skórkę cytryny i to dość znacznie, w tle może lekki dms ale bardzo lekki brak zapachu chmielowego na co wskazywała by nazwa IPA 3,5 Smak: Niestety piwo w całości zdominowane przez gorycz ale nie pochodzącą od chmielu ale od owej skórki cytrynowej dość męczące ale wypiłem całe 3pkt Ogólne wrażenia: Piwo na pewno jest jest tragiczne ale wyznacznikiem stylu jakim jest Witbier też nie jest. Ogólnie gratuluję podejścia do tematu bo moim zdaniem styl nie jest łatwy a poradziłeś sobie całkiem całkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu93 Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Wielkie dzięki za recenzję. No to nie jest tak źle! Już się bałem, że jak ktoś bardziej doświadczony to wypije to będzie tragedia! Jeżeli w przyszłości będę to piwo powtarzał to użyję chmieli amerykańskich, żeby podkreślić aromaty cytrusowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 I dużo mniej skórki cytryny bo jest strasznie męcząca w odbiorze. Będzie z Ciebie piwowar ale potrzeba czasu i doświadczenia Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi