Lordi Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Piana: obfita, średnio pęcherzykowa, przechodząca w duże bąble, utrzymująca się do końca, niezbyt urodziwa kolor: ciemnobrązowy, mętny - takie błotko aromat: kawa, palony jęczmień, zboża - bardzo przyjemny smak: zbożowy,chlebowy, lekko kwaskowe, goryczka zaznaczona wysycenie: średnie Pierwszy raz piłem żytniego stouta. Bardzo dobre, pijalne piwo. Wypiłem z wielką przyjemnością. Z chęcią bym opróżnił kolejną butelkę. Spróbuję kiedyś uwarzyć coś podobnego. Etykieta ładna lecz pierwsze słowo w nazwie jest ciężko dojrzeć. Reszta informacji na +. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Dzięki za ocenę. Jeśli chcesz kiedyś zrobić żytniego stouta, to przygotuj się na bardzo powolną filtrację. U mnie przy 2kg żytniego słodu w zasypie filtracja trwała 4,5 godziny ale efekt wynagradza moją cierpliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się