karol1000 Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Ciekawe opracowanie, więc może kogoś zainteresuje http://www.brewersassociation.org/attachments/0001/3980/EDP_Quality.pdf vald i zgoda 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 E tam... tłumaczenie byś wrzucił, to byłoby coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vald Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 A ja dziękuję za wrzucenie tego linku, bardzo przydatne opracowanie, które by mnie ominęło gdyby nie to info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtol Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Wszystkie moje piwa, które były chmielone na zimno, po kilku miesiącach zaczynają (w różnym stopniu) dostawać aromatu czarnej porzeczki, "kociego". Z opracowania wynika, że to utlenienie bądź wina nowych odmian chmielu. Im piwo ciemniejsze, tym efekt większy. Dało się taki zapach wyczuć nawet w lmperatorze Bałtyckim, chyba jestem na niego bardziej wyczulony. Jakie są wasze doświadczenia, można tego jakoś uniknąć lub odwlec w czasie? Trzymanie w chłodzie odpada, nawet zimą w piwnicy mam ciepło. Wykres z opracowania pokazuje, że ten rodzaj zapachu powinien znikać z czasem, ale u mnie się tak nie dzieje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się