Dulbeb Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Cześć, Zaglądam na to forum od czasu do czasu szukając konkretnych informacji, za każdym razem jestem pod wrażeniem skumulowanych tu wiedzy i doświadczenia. Popelnilem dotąd tylko jedną warkę, stout z brewkitu Muttons Gold. Jak na pierwszy raz uznaję próbę za udaną. Lubię piwa o intensywnym smaku: ciemne (stouty, portery) oraz wszelakie IPA. W takim tez kierunku zamierzam iść w warzeniu. Ponieważ na ten moment nie mam sprzętu/warunków/czasu na zacieranie, spróbuję warzyć z ekstraktów z chmieleniem. Zaraz zabieram się za pisanie w piaskownicy tematu dotyczacego moich dwóch kolejnych warek, będę wdzięczny za pomoc w temacie chmielenia. Pozdrawiam Andrzej vel Dulbeb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury fermentaThor Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Witaj! Przed pisaniem zawsze polecam czytanie i wyszukiwanie. Powodzenia w warzeniu! I myśl nad zacieraniem, garnek z lidla i do przodu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się