bambo-5 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Witam, mam swoje podstawowe wiadra do fermentacji lecz w jednym pękła klapa, w najbliższym czasie nie planuje zakupu w homebrewing. kolega robi zamówienie w nrowamatorze i nie wiem czy bezpiecznie mogę dorzucic pokrywe i czy bedzie pasowała. jakieś doświadczenia w tej kwestii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) Wątpię że będzie pasowało, pokrywy z alepiwo nie pasują no fermentorów z CP a pokrywa z BA nie pasuje ani do CP ani do AP. Ja osobiście przeznaczył bym taki fermentor na ześrutowany słód ew. drobiazgi piwowarskie. Ew możesz napisać do HB kto jest producentem ich wiader i poprosić o wysyłkę pokrywy producenta, ale moim zdaniem gra nie warta świeczki. Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez Jarzyn_waleczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Mam fermentory z BA i HB. Pokrywy pasują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Najprościej zobaczyć jakiego producenta masz fermentator (prawdopodobnie jokey), jaki typ (pewnie JET300), podać te dane Dori i zapytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xfranek Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 U mnie też HB i BA pasują. Kupowane 1,5 roku temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Białe pokrywy z białych fermentrów ( nie przeźroczyste) z Alepiwo pasują do BA i na odwrót. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vertragus Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Czy z tego da się wykonać fermentator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takijiro Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 (edytowane) Jeżeli to KO to wystarczy od spodu zamontować zawór do spuszczania gęstwy, z boku zrobić otwór i wspawać zawór do odbierania piwa i ogarnąć pokrywę (nie widać co jest od góry). Edytowane 9 Czerwca 2014 przez takijiro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biervorkoster Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 W temacie fermentora ale inny detal. Czy uzywanie fermentora z kranikiem w burzliwej i cichej to jak slyszalem w kilku filmach na YT zaproszenie do infekcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 W temacie fermentora ale inny detal. Czy uzywanie fermentora z kranikiem w burzliwej i cichej to jak slyszalem w kilku filmach na YT zaproszenie do infekcji? Nie oglądaj filmików a będziesz spać spokojnie Będziesz dbać o czystość to nic sie nie stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josh.kowalski Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Ja do burzliwej używam z kranikiem, bo dopiero teraz dokupilem kolejny bez kranika i żadnej infekcji nie złapałem. Myje i odkazam po i przed użyciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Kos Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 27 warek w fermentorach z kranikiem, do pierwszej infekcji. Konkretne mycie sprzętu i infekcje to już wspomnienie. IMO fermentory z kranikiem są wygodniejsze przy zlewaniu przelewaniu itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biervorkoster Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 To tak jak z tym 3krotnym odkrecaniem kranika przed wysladzaniem :-) . Taki kranik z reduktorem osadu to wygodna sprawa. Psikne alkoholem i po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi