wojtec84 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Witam szanowne grono Piwowarów Domowych (i nie tylko); Zaglądam na forum dosć regularnie od jakichś 2-3 miesięcy, uwarzyłem już 6 warek więc postanowiłem się zarejestrować Piwem zacząłem się interesować (bardziej) od początku tego roku kiedy trafiłem na blog niejakiego Kopyra. Zacząłem szukać różnych gatunków piw (a raczej sklepów gdzie mogę dostać piwo inne niż lager i mocne), próbować, potem warzyć własne piwo i się okazało, że nie musi ono wcale smakować jak szczyny (jak to nam próbują wmówić wielkie koncerny piwowarskie), że obce zapachy czy "aromaty" np wymiocin w piwie, które zdarzało mi się czuć wcześniej nader często wcale nie powinny w nim być i że jest to wada. Na szczęście trafiłem na okres tzw rewolucji piwnej, która zaczęła powiększać asortyment w sklepach w sposób zauważalny a to cieszy. Warzenie zacząłem od razu od zacierania, a co Pierwsze było AIPA, później Stout, Barley Wine, Witbier teraz mam English Red Ale i Dunkelweizena w fermentorach i zaczyna mnie to wciągać (w planach kilka kolejnych piw). Pozdrawiam Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbarus Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Witaj. Tylko się cieszyć |e jest nas coraz więcej. Sent from my BlackBerry 9800 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagadata Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Witam szanowne grono Piwowarów Domowych (i nie tylko); Zaglądam na forum dosć regularnie od jakichś 2-3 miesięcy, uwarzyłem już 6 warek więc postanowiłem się zarejestrować Piwem zacząłem się interesować (bardziej) od początku tego roku kiedy trafiłem na blog niejakiego Kopyra. Zacząłem szukać różnych gatunków piw (a raczej sklepów gdzie mogę dostać piwo inne niż lager i mocne), próbować, potem warzyć własne piwo i się okazało, że nie musi ono wcale smakować jak szczyny (jak to nam próbują wmówić wielkie koncerny piwowarskie), że obce zapachy czy "aromaty" np wymiocin w piwie, które zdarzało mi się czuć wcześniej nader często wcale nie powinny w nim być i że jest to wada. Na szczęście trafiłem na okres tzw rewolucji piwnej, która zaczęła powiększać asortyment w sklepach w sposób zauważalny a to cieszy. Warzenie zacząłem od razu od zacierania, a co Pierwsze było AIPA, później Stout, Barley Wine, Witbier teraz mam English Red Ale i Dunkelweizena w fermentorach i zaczyna mnie to wciągać (w planach kilka kolejnych piw). Pozdrawiam Wojtek Witaj.Oto kolejny dowód na skuteczność "misji" Kopyra i jego blogu. Rzeczywiście z wysokiego C zacząłeś z tym zacieraniem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.b Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 No to gratulacje zaczynając przygodę z piwowarstwem od zacierania. Myślę, że już któreś piwka próbowałeś bo witbier powinien już być ułożony, więc jak wrażenia z degustacji własnego piwka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się