adamswid Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Witam wszystkich domowych piwowarów , zaglądam na to forum od początku mojej przygody z warzeniem piwa, mam za sobą właśnie 3 warkę. Dwie pierwsze były z brew kitów jednak pierwsza była kwaskowata jednak dało się wypić zaś druga miałą metaliczy posmak(również dało się wypić). Nie zrażony drobnymi niepowodzeniami właśnie rozlałem 3 warkę tym razem z ekstraktów (pszeniczny i pilzeński) i chmieliłem lubelskim(15g na początku warzenia i 20g po 50 minutach). Ma lekko kwaskowaty posmak ale mam nadzieję że minie z czasem zwłaszcza że ten posmak był prawie od początku . Jeszcze dziś zamierzam nastawić cydr z koncentratu Gozdawy chociaż mam mieszane uczucia i na pewn było by lepiej urzyć świerzych jabłek. To było by na tyle jeśli chodzi o moje dotychczasowe doświadczenia. Pozdrawiam wszystkich . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Witaj. Powodzenia życzę, profil uzupełnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesive Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Ma lekko kwaskowaty posmak Może z tego ekstraktu pszenicznego? Piwa pszeniczne zazwyczaj są odrobinę kwaskowate. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się