karczmarz Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) W tym roku będzie zapowiada się nowy level Wrocławskiego spotkania piwowarów domowych. Będzie bardzo dużo browarów domowych z rozmaitymi piwami. Aby ułatwić wzajemną nawigację może warto wypisać co kto będzie miał "w ofercie". Na stoisku browaru GOLDBACH będzie: MINT WITBIER - witbier z dodatkiem mięty, bazylii i kandyzowanej skórki pomarańczowej. Zamiast płatków wykorzystałem 50% pszenicy z Karkonoszy. WEDZONE - uwarzone ze słodu wędzonego sosną i świerkiem (lager). IMPERIAL BLACK WITBIER - wariacja nt. witbiera. WIT&QUAD BLEND - blend witbiera z quadruplem. Poza tym będzie również Robust Porter, Belgian IPA, Schwarzbier i Pils. Wszystko butelka. Edytowane 24 Kwietnia 2014 przez karczmarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) Warto napisać też butelka czy keg Edytowane 24 Kwietnia 2014 przez anteks karczmarz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar71 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Panie karczmarz, uchyl rąbka tajemnicy czy da się pić piwo wędzone żywicą czy sama terpentyna z tego wychodzi? Zastanawiałem się ostatnio nad warzeniem czegoś takiego. Na FDP będę i mam nadzieję, że się zalapię ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Panie karczmarz, uchyl rąbka tajemnicy czy da się pić piwo wędzone żywicą czy sama terpentyna z tego wychodzi? Da się. To piwo wygrało III Szczeciński KPD... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar71 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 To gratulacje! Mam nadzieję, że się jakoś spotkamy w tym tłumie. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi