Tom Kos Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 (edytowane) Przymierzam się do Blond Ale, w przepisie który mam zalecają drożdże US-05(których akurat nie mam), poczytałem trochę zastanawiam się czy wielką różnicę by zrobiło gdybym dał S04 których mam akurat gęstwę. Jedne i drugie dają ponoć czysty profil, przynajmniej w dolnych temperaturach. Edytowane 13 Maja 2014 przez Tom Kos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Jakiś link do receptury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Kos Opublikowano 13 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 słody 5,2kg pilznenskiego 0,25kg jasnego karmelowego zacieranie w 67C przez godzinkę chmiel willamette 28g 60' 5%AA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keleris Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Możesz dać te s-04, różnica będzie wyczuwalna, ale to nie znaczy że piwo będzie gorsze, będzie inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Możesz zrobić na dowolnych drożdżach, może poza pszenicznymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Kos Opublikowano 13 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Możesz dać te s-04, różnica będzie wyczuwalna, ale to nie znaczy że piwo będzie gorsze, będzie inne. Ciekawe czy to jeszcze będzie blond, no cóż za miesiąc zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Ciekawe czy to jeszcze będzie blond, no cóż za miesiąc zobaczymy Raczej mocniejszy Pale Ale WojtekW 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się