Paweł Leszczyński Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Zapraszamy na pierwszą serię profesjonalnych szkoleń sensorycznych organizowanych przez Mazowiecki Oddział Polskiego Stowarzyszenie Piwowarów Domowych. Na każdym z czterech spotkań będziemy zajmowali się pięcioma różnymi związkami aromatyczno-smakowymi. W przyszłości najprawdopodobniej szkolenia zostaną powtórzone. Cechy piwa degustujemy ze szkła, objętość ok. 50 ml, próg wyczuwalności na poziomie x3 (+ jedna próbka x6). Piwem bazowym, jak na Warszawę przystało, będzie Królewskie. Każdy z aromatów zostanie dogłębnie omówiony, uczestnicy dostana też handouty ze szczegółowymi informacjami do utrwalenia. Każde szkolenie to tylko 18 miejsc! Szkolenia odbywają się w Bloku Żab, Żabińskiego 2, II klatka, przyziemie. Terminy szkoleń i cechy piwa: 1. 4 VI, godz. 19: diacetyl, skunksowy, merkaptan, metaliczny, papier 2. 5 VI, godz. 19: fenolowy, kwaśny, h2s, DMS, kwas masłowy 3. 18 VI, godz. 19: aldehyd octowy, chmielowy, octan izoamylu, geraniol, ziarno 4. 19 VI, godz. 19: heksanian etylu, maślan etylu, koci, świeżo ścięta trawa, kwas kaprylowy Cena za jedną degustację (5 aromatów + wzór) to 30 zł dla członków PSPD i 50 zł dla osób spoza PSPD. Pierwsze spotkanie będzie bardziej na luzie, sprawdzimy sobie formułę, kolejne szkolenia będą pewnie trochę bardziej formalne (z przedstawieniem PSPD itp.). Wpłaty proszę dokonywać na moje konto: Paweł Leszczyński 16 1140 2004 0000 3702 7066 0384 Tytuł: imię, nazwisko, nr ew. legitymacji członka PSPD i nr szkolenia/szkoleń czyli np.: Paweł Leszczyński, 83, 1, 4. Na każdą degustację mamy tylko 18 miejsc. O przyjęciu decyduje kolejność wpłat ;-) Można podesłać mailem - mazowiecki@pspd.org.pl - potwierdzenie przelewu i fakt samego zapisu. Pozdrawiam Paweł Leszczyński prezes Mazowieckiego Oddziału Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Leszczyński Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Wolne miejsca: termin 1 - 7 miejsc, termin 2 - 7 miejsc, termin 3 - 9 miejsc, termin 4 - 10 miejsc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Leszczyński Opublikowano 30 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Aktualizacja: wolne miejsca: 1 termin - brak, 2 termin - brak, 3 termin - 1 miejsce wolne, 4 termin 3 miejsca wolne. Na stronie https://www.facebook.com/events/531709353608044/ wrzuciłem listę uczestników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się