buamazur Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Pozwólcie, że dodam swoje 3 słowa. Brew kity są idealne na start a koszta niewielkie. Dla mnie oprócz warzenia sprawą arcy ważną jest sam proces fermentacji. Błagam poczytaj sobie o fermentacji, burzliwej i cichej, jak to wygląda i nie zadawaj pytań typu "nie bulka w rurce czy butelkować?". Prostym i tanim narzędziem do kontroli procesu fermentacji jest cukromierz (kosztuje ok 10-20zł). Moim hobby jest produkcja domowego wina, miodu, destylatów i od niedawna piwa, i już mnie drażni jak znajomi mówią, że wino stało kilka lat w piwnicy to nabrało procentów. Raczej ubyło ale niektórych nie da się wprowadzić z błędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się