Mr_Kasztan Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Witam wszystkich piwowarów! To mój piewszy post i już proszę o pomoc Przed chwilą odwiedziłem Strefę Piwa na Krowoderskiej i Właściciel poinformował mnie, że być może ktoś z Was mnie poratuje. Zamówiłem zestaw z jednego ze sklepów, ale ze względu na szum informacyjny w zestawie nie było drożdży. Zestaw to Pale Ale 12BLG ze słodów. Jedyny dzień kiedy mogę zrobić to piwo to jutro. Później albo nie będę miał wolnego weekendu (wesela na drugim końcu Polski), albo pojadę na wakacje i któraś z fermentacji potrwa sobie 3 tygodnie, co chyba nie jest wskazane. Czy ktoś z Krakowa, idealnie z okolic Wrocławskiej nie ma do sprzedania drożdży do tego zestawu? Za chwilę wychodzę na wieczór kawalerski, ale z pewnością odbiorę informację wieczorem, lub z samego rana w niedzielę. Tak to sobie zaplanowałem, że będąc niezdolny do aktywnego wypoczynku uwarzę to, co do siedzenia w domu mnie zmusiło, a tu taka wpadka. Z góry dziękuję za wszystkie odpowidzedzi. Pozdrawiam, Mr. Kasztan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Mam gęstwę US-05 i rezerwową paczkę Danstar Nottingham. Okolice ronda Matecznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Posiadam gęstwę s-04. Będę dzisiaj w Strefie po 18. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Kasztan Opublikowano 14 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Super! Do strefy nie dam rady dotrzec dzisiaj, ale w okolice ronda jutro zawitam Moj numer to 515 465 304. Moge prosic o smsa gdzie i o ktorej mam sie zjawic? Dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Mam gestwe i suchary US 05. Mr_Kasztan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 A mieszkam obok galerii Bronowice. Jak ci leży to pisz pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 drożdżami nie poratuję (znaczy mogę, zapraszam do warszawy) ale jak by co to 3 tygodnie fermentacji to żaden problem ,90% moich piw właśnie tyle jest w wiadrze nie przejmuj się tym co piszą że piwo nie może stać długo na drożdżach ,jak by co cichej też nie robię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgadza się. Moja oferta oczywiście wciąż aktualna, ale gdyby wieczór kawalerski okazał się zbyt huczny, to miej świadomość że 3 tygodnie fermentacji to żaden problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Kasztan Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Dziekuje wszystkim za wsparcie i okazaną pomoc. Furio San, twoja gęstwa już się nie może doczekać, choć samo chłodzenie jeszcze mi zajmie chwilę. Na szczęście, dzisiaj jest zimno. Za 30 minut kończę gotować swoje pierwsze piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 I Gites. Trzeba było dac znać to pożyczył bym ci tez chłodnicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Kasztan Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Echh trudno Obejrzę coś sobie i mam nadzieję, że już do tych dudziestu, dwudziestu kilku spadnie bo właśnie ma jeszcze 40C. Pierwsze piwo to i diacetyl przełknę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi