Olo Opublikowano 24 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 PALE ALE EKSPERYMENTALNE Zasyp (12 L): Pilzneński - 2500 g Zacieranie: - 74 stopnie - wrzucone słody, - 69-65 stopni - 60 minut, - 76 stopni i filtracja. Chmielenie (60 minut): - 8 g Iungi FWH. Wyszło 12 litrów, 12.0 BLG. Zadane eksperymentalne drożdże od Fermentum Mobile, zrobiony wcześniej starter. Nie mam pojęcia co wyjdzie, starter pachniał fajnie. Piwo proste po to, żeby uchwycić co drożdże dają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 21 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Warzenie z ostatniego czwartku, 14.06: OWOCOWE Zasyp (40 L): Pilzneński - 4000 g Pszeniczny - 4000 g Karmelowy 120 - 800 g Zacieranie: - 76 stopni - wrzucone słody, - 69-67 stopni - 75 minut, - 76 stopni i filtracja. Chmielenie (60 minut): - 20 g Iungi FWH, - 100 g Citry na 5 minut. Wyszły 42 litry, 11.4 BLG. Zadane drożdże Wyeast 1187 Ringwood Ale i suchary Mangrove Jacks' M42 New World Strong Ale. Później pójdzie tu masa śliwek i brzoskwini i pewnie bretty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 21 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 I warzenie z dziś: SAISON Zasyp: Pilzneński - 3000 g Pszeniczny - 1000 g Carabelge - 350 g Zacieranie: - 73 stopnie - wrzucone słody, - 68-64 stopnie - 60 minut, - 76 stopni i filtracja. Chmielenie (60 minut): - 8 g Iungi FWH, - 10 g XJA/436 na 20 minut, - 40 g XJA/436 na 5 minut. Wyszło 21 litrów, 12.3 BLG. Warka podzielona na pół, do połowy poszły namnożone dregi z Westbrook Joie (https://www.ratebeer.com/beer/westbrook-joie/570098/), a do połowy The Yeast Bay Lochristi Brettanomyces Blend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się