windows13 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 (edytowane) Warka 1 Geordie Lager 1,5kg. 1kg BA brew-kit PLUS Mydłem smakowało , cienkie jak woda , niektórym smakowało jak mówili "festynowe". Ale gaz i piana ciszyły . Warka 2 Pucha Muntons Continental Lager 1,8 kg Klasa Connoisseurs. Ekstrakt słodowy niechmielony w syropie JASNY - 1,7 kg. Pijalne. Warka 3 Pucha Muntons --- Midland Mild Ale --- Klasa Premium 1,5 kg. Ekstrakt słodowy niechmielony w syropie JASNY - 1,7 kg. Coraz bardziej podobne do piwa . Warka 4 Pucha Muntons --- Bock (Koźlak) 1,8 kg --- Klasa Connoisseurs. Ekstrakt słodowy niechmielony w syropie CIEMNY - 1,7 kg. Dobre jak na puchę. Warka 5 Pucha BREWMAKER --- Cider De Lux--- 1,7 kg. Chmiel goryczkowy Marynka - 40g. 20 butelek wytrawnego, 10 z jednym słodzikiem , 10 z dwoma słodzikami , wolę słodsze . Byli i amatorzy wytrawnego . Ogólnie zrobił furorę będzie następny z soku. Edytowane 24 Czerwca 2014 przez windows13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
windows13 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 (edytowane) Warka 6 Zestaw surowców Pils 12.5 Blg Skład : - Słód pilzneński 4 kg - Słód karmelowy Carapils 0,3 kg - Chmiel goryczkowy Magnum 20 g - Chmiel aromatyczny Lubelski 20 g - Drożdże S-23 Zacieranie: woda do zasypu 14l, słody wrzucone w 65 65 - 40 min 72 - 20 min 76. Wysładzanie ciągłe do objętości. Chmielenie: 60 min - Magnum 20g, 10 min - Lubelski 20g. Fermentacja burzliwa 10 dni . Edytowane 24 Czerwca 2014 przez windows13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
windows13 Opublikowano 10 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 (edytowane) Warka Traditional Bock Skład : - Słód Pilzneński 2 kg - Słód Monachijski 3 kg - Słód barwiący Strzegom 0.2 kg - Chmiel aromatyczny Hallertau Hersbrucker 50 g - Wyeast 2308 Zacieranie: woda do zasypu 17l, słody wrzucone w 60 65 - 40 min 72 - 20 min 76. Wysładzanie ciągłe do objętości. Chmielenie: 60 min - Hallertau Hersbrucker 40 g 40 min - Hallertau Hersbrucker 10 g Fermentacja Drożdże z gęstwy III pokolenie Zadane - 12.07.14 Edytowane 13 Lipca 2014 przez windows13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się