uups Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 no to nieźle poszedłeś po bandzie ho ho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 20 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Po 36 Warkach do robiłem się wreszcie własnej uniwersalnej etykiety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 To się nią pochwal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 20 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Własnie nie mogę jej przesłać bo nie wiem jak przenieść ją z DesignPro :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubS Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Jesli nie mozesz znalezc opcji, ktora pozwoli ci na export do czegos czytalnego wcisnij Print Screen i wklej do Paint'a. Powinno zadzialac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 20 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Coś tam zapisałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 20 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Własnie nie mogę jej przesłać bo nie wiem jak przenieść ją z DesignPro :o A ja wydrukowałem i zeskanowałem. Czasami toporne metody są najszybsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 25 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 (edytowane) 24-09-2010 Warka # 37 Bursztynowa Piękność Kategoria ? Belgian Pale Ale Wielkość warki 21 l OG-12 BLG Skład: Słód Pilzneński S.(2,5EBC) -1,6 kg Słód Monachiski S. (10-27 EBC) -1,0 kg Słód Wiedeński St. (6-12EBC)- 1,0 kg Słód Karmelowy S. S.(300-400EBC)-0,1kg Słód Biscuit B.(50 EBC) 0,2 kg Słód Caraaroma W. (300-400) 0,1kg Chmiel Lubelski Granutal -50g Drożdże Starter THG Zacieranie infuzyjne 35' ? 64 'C 35' ? 72 'C Mash out - 76'C Wysładzanie Ciągłe 15l -76'C woda/ słód ? 3,5/1 Gotowanie 60' 0'-Lubelski Granutal -50g Fermentacja Burzliwa 20'C Edytowane 25 Września 2010 przez zibi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 26 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 26-09-2010 Warka # 38 Sudeckie Mocne Kategoria ? Strong Scotch Ale Wielkość warki 20 l OG-17 BLG Skład: Słód Pilzneński S.(2,5EBC) -3,7 kg Słód Monachiski S. (10-27 EBC) -2,0 kg Słód Owsiany-0,2 Słód Karmelowy Jasny S. -0,3kg Słód Whisky -0,2 kg Jęczmień palony -0,15kg Chmiel Lubelski Granutal -50g Drożdże Gęstwa IV ( Wyeast 1084 Irish Ale) Zacieranie infuzyjne 80' ? 66 'C Mash out - 76'C Wysładzanie Ciągłe 15l -76'C woda/ słód ? 3,20/1 Gotowanie 90' 0'-Lubelski Granutal -30g 60'-Lubelski Granutal -30g Fermentacja Burzliwa 20'C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 3 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 02-10-2010 Warka # 39 Witold Pachnący.Wieczorne warzenie weszło mi w krew, cisza spokój sąsiedzi się nie kręcą,w radiu cicha muzyka,domownicy śpią , skończyłem 10 min po północy. Kategoria ? Wit bier Wielkość warki 21 l OG-11 BLG Skład Słód Pilzneński 2,0 Kg Pszenica niesłodowana 2,0 kg Płatki owsiane górskie 0,5 kg Chmiel Lubelski szyszki 25g Drożdże Gęstwa 3068 Weihenstephan Weizen Dodatki Kolendra 10g Kmin Rzymski 5g Skórka świeżo starta z 3 pomarańczy Skórka świeżo starta z 2 cytryn Kleikowanie Pszenica drobno ześrutowana wrzucona do 7l letniej wody wraz z płatkami,podgrzanie do 48'C przerwa 30'.Dodanie 0,2kg słodu pilzneńskiego i podgrzanie do 66'C przerwa 20',podgrzanie do wrzenia Ustalenie temperatury na 65 dolanie wody i dodanie resztę słodu pilzneńskiego. Zacieranie 65'C -90' 72'C - 30' Masch out 76'C Gotowanie 60' 25g Lubelski szyszki 0' Kolendra,Kmin i starte skórki 50' Fermentacja Burzliwa 18-20 C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Browar pracuje pełną mocą jak widzę, dobrze - będzie co degustować . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Zibi czy ty wychodzisz jeszcze z tej piwnicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Zibi czy ty wychodzisz jeszcze z tej piwnicy? W Browarze Cz. Potok z tego co wiem, dzisiaj wielkie butelkowanie - parę hl (no prawie ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 4 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Zibi czy ty wychodzisz jeszcze z tej piwnicy? Właśnie wyszedłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 4 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Zibi czy ty wychodzisz jeszcze z tej piwnicy? W Browarze Cz. Potok z tego co wiem' date=' dzisiaj wielkie butelkowanie - parę hl (no prawie ).[/quote'] Nie takie wielkie tylko dwie warki, raptem 80 butelek ,to josefik powinien iść do księgi rekordów za umycie tylu butelek jednego dnia ile to było ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 6 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 (edytowane) To moja etykieta uniwersalna. http://www.piwo.org/galeria/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=2 Edytowane 7 Października 2010 przez zibi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 08-10-2010 Belgijska Blondynka II # 40 i tak jak ostatnio 10 minut po północy skończyłem kolejną warkę Kategoria -Belgian Blond Ale Wielkość Warki- 23l OG- 16 Skład Słód Pilzneński 4,7 Kg--3,9 EBC Karapils 0,45kg--19 EBC Pszeniczny Jasny 0,4kg-- 3-5 EBC Cukier Kandyzowany Biały 0,5 kg Marynka szyszki 30g Mech Irlandzki 5g Gęstwa THG Zacieranie 54°C -10' 62°C - 20' 68°C - 50' 72°C - 30' 76°C Wysładzanie ciągłe 15l woda/ słód 3,5/1 Gotowanie 70' dosyć intensywne z przełomem 30g Marynka szyszki 0' Cukier i Mech w 60' Fermentacja Burzliwa 18-20 C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 9 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 (edytowane) Biorąc przykład z Josefika "wekend z warzeniem" zrobiłem wczoraj jedną,a dzisiaj dwie warki tzn.ta druga w trakcie zaraz będę wysładzał i przelałem na cichą Witolda Pachnącego#39 09.10-2010 Warka # 41 Grizli Kategoria ? Brown Ale Wielkość warki 23 l OG-12 BLG Skład: Słód Pilzneński S.(2,5EBC) -4,2 kg Słód karmelowy Jasny S. (80-150EBC) -0,45kg Słód Caraaroma W. (300-400) 0,2kg Chmiel Lubelski szyszki -50g Cukier kandyzowany bursztynowy 200g Mech Irlandzki 5g Drożdże Gęstwa IV ( Wyeast 1084 Irish Ale) Zacieranie infuzyjne 0' ? 73 'C 90' ? 67 'C Mash out - 76'C Wysładzanie Ciągłe 15l -76'C woda/ słód ? 3,5/1 Gotowanie 70' 0'-Lubelski Szyszki-25g 40' Lubelski szyszki-25g 60'Mech i Cukier kandyzowany Fermentacja Burzliwa 18-20'C 09-10-2010 Warka # 42 Melafir Kategoria ? Dunkel Weizen Wielkość warki 21 l OG-12 BLG Skład: Słód Pilzneński S. (2,5EBC) -0,6 kg Słód Monachijski S. (10-27 EBC) -1,4kg Słód Pszeniczny Ciemny C. ( 15 EBC) -2,5kg Słód Karmelowy Jasny S.(80-150EBC) -0,3kg Chmiel lubelski Szyszki -30 g Drożdże Gęstwa 3068 Weihenstephan Weizen Zacieranie infuzyjne 15' ? 44 'C 15,- 52'C 30' ? 62 'C 30' ? 72 'C Mash out - 76'C Wysładzanie Ciągłe 15l -76'C woda/ słód ? 3,5/1 Gotowanie 60' 10' Lubelski 25g Fermentacja Burzliwa 18-20'C Edytowane 10 Października 2010 przez zibi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 10 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 4.10 zakończone wekendowe warzenie dodatkowo umyte 80 butelek Podsumowanie: 1).3 warki 2).przelanie na cichą 3).umycie 80 butelek Uwarzył bym coś jeszcze ale nie mam nic ześrutowane i chyba sąsiedzi i szczury by się zestresowały gdybym po czwartej rano zaczął śrutować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Pojechałeś! To jest dopiero prawdziwy weekendowy wypoczynek . Gratuluję zapału i chęci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Dzisiaj zwalniają się dwa fermentory więc zaplanowałem jako pierwszy dubel,a ten drugi to jeszcze się zobaczy czy przybędzie do moc do warzenia,butelkowanie Witolda Pachnącego#39,przelanie na cichą Belgijskiej Blondynki II i Melafira i z butelkowanie Sudeckiego Mocnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 16-10-2010 Warka # 43 YETI (na cześć mojego Jamnika znalezionego na śniegu który w naszej rodzinie jest już 11 lat i tak się wabi) Kategoria ? Belgian Dubbel Wielkość warki 22 l OG-17 BLG Skład: Słód Pilzneński S. (2,5EBC) -3,5 kg Słód Monachijski S. (10-27 EBC) -0,8kg Słód Pszeniczny Jasny C.M. ( 15 EBC) -0,6kg Słód Caramunich Typ II. W.(110-130EBC) -0,3kg Słód Biscut B. (50 EBC) -0,3 kg Słód Melanoidowy C.M.(80 EBC)- 0,25kg Chmiel Marynka Szyszki 25g Chmiel lubelski Szyszki -20 g Cukier trzcinowy nierafinowany 0,5kg Mech Irlandzki 5g Drożdże Gęstwa THG Zacieranie infuzyjne 10'- 52'C 40' ? 64 'C 50' ? 72 'C Mash out - 76'C Wysładzanie Ciągłe 18l -76'C woda/ słód ? 3,5/1 Gotowanie 70' 0' Marynka 25g 55' Lubelski 20g 60' Cukier i mech Fermentacja Burzliwa 18-20'C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 6 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 06-11-2010 Warka # 44 Imperator Sudecki Kategoria ? Rusian Imperial Stout Wielkość warki 22 l OG-23 BLG Skład: Woda Górska Sudecka Słód Pilzneński S.(2,5EBC) -4,5 kg Słód Monachijski S. ( 10-27EBC)-1,2kg Słód Pszeniczny Jasny St.( 3-5EBC)-0,8kg Słód Karmelowy Jasny S.(80-150EBC ) - 0,45 Słód Caraaroma W. (300-400) ? 0,2kg Słód Czekoladowy ( ) -0,2 kg Słód Melanoidowy ( ) - 0,1 kg Dodatki: Carafa II -0,15kg Jeczmień Palony-0,35 kg Cukier 1kg Chmiel Marynka szyszki -70g Chmiel Lubelski szyszki -20g Drożdże Starter 24 h z gęstwy ( Wyeast 1084 Irish Ale) Zacieranie infuzyjne : Słody wrzucone do 17,5 l wody 70' ? 63 C' Dodane Carafa i Jęczmień Palony. Mash out - 76'C Wysładzanie Ciągłe do uzyskania 25 l brzeczki Gotowanie 70' 0'-Marynka Szyszki-70g 60' Lubeski szyszki-25g i Cukier Fermentacja Burzliwa 18-20'C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 7 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 06-11-2010 Warka 44a Wnuczek Imperatora Popłuczyny po Imperatorze gotowany 1h z dodatkiem 1,7 Ekstrakt Słodowy Bursztynowy i 25 g Lubelski szyszki od początku gotowania. Zadane gęstwą ( Wyeast 1084 Irish Ale) Wyszło ponad 20l 9°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się