marcin_l85 Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Najwygodniej odpowiednią porcję cukru rozpuścić w goracej wodzie i wlac do wiadra z ktorego rozlewasz do butelek. Potez zlecając piwo samo sie wymiesza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Najwygodniej odpowiednią porcję cukru rozpuścić w goracej wodzie i wlac do wiadra z ktorego rozlewasz do butelek. Potez zlecając piwo samo sie wymiesza Tak - już zaufałem temu, że się "samo wymiesza" dwa razy. Dobrze, że w porę wykryłem potencjalne granaty z końca rozlewu Trzeba to delikatnie zamieszać "z dna"! Co do refermentacji to najlepiej ze 2 tygodnie w temperaturze przeprowadzania fermentacji (~20C), a potem leżakować w chłodniejszym miejscu. Możesz też dać od początku do niższej temp. (tylko bez przesady - w 5C to będzie się gazować wieki ), ale zajmie to więcej czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matistach Opublikowano 10 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Piwko dziś zabutelkowane dodałem 150g cukru rozpusczonego w wodzie na 20L po wlaniu zamieszałem dla pewności opaloną nad gazem chochlą, i przy połowie rozlewu,zamieszałem lekko fermentorem, więc myślę, że powinno wyjść wszystko ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się