pepek84 Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Wtedy pasowałoby zwiększyć tez goryczkę. Gdzieś do 50 - 60 i będzie dobrze. Jasnego karmelu nie więcej jak około 200 gramów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josh.kowalski Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Ja robiłem tripel z iunga i wyszedł super. Piłem też forever iung z piwnego ula single hop ipa iunga i było rewelacyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlsten Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Byłem bardzo zachęcony pochlebnymi opiniami na temat Iungi, bo negatywnych raczej nie widziałem, jeśli już to sporadycznie. Jednak po butelce Hop Sasa załamałem się. Goryczka była mocno zalegająca, nieprzyjemna, bardzo ziemista, o nawet najmniejszej nutce cytrusów nie było mowy. Szczerze mówiąc to było najgorsze IPA jakie do tej pory piłem. Możliwe, że taka warka, możliwe, że źle przechowywane piwko było przed zakupem. Natomiast wyczytałem że Sybilla d*py nie urywa, ale jest solidnym chmielem, co się zazwyczaj potwierdzało w wypitych przeze mnie piwach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się