Skocz do zawartości

"kra" na brzeczce


Sosik

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

warzylem tydzien temu american wheat'a, wszystko tak jak ma byc zadana gestwa us-04.

dzisiaj chce zlac na cichą, otwieram fermentor zapach wszystko ok, troche droższy na sciankach przy krawedzi brzeczki a na całej jej powierzchni jakby potłuczona kra(kolor w okolicach ciemnego beżu) wszystko pachnie tak jak ma byc, no ale tu pytanie czy to drożdze na powierzchni czy jakas infekcja?

 

dodam tylko że piwo było fermentowane w dosyc wysokiej temp +/- 25 st

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.