plpaw Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Wczoraj piłem pierwszy raz moją ostatnią warkę i po otwarciu butelki 1/3 piwa się wylała w formie piany. Nagazowanie jest spore choć użyłem tylko 120 g ekstraktu suchego. Macie jakieś sposoby na rozlewanie do kufli takiego piwa albo sprawienie, żeby tak się nie pieniło piwo po otwarciu butelki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adanjan Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Czasem pomaga dobre schłodzenie, choć maiałem tak nagazowane piwa, że i to nie pomagało - trzeba było szybko nalewać do 2-3 szklanek nad zlewem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banita12 Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 U mnie zawsze sprawdza się procedura dla bardzo mocno nagazowanych piw. - bardzo mocne schłodzenie tak do 6 stopni C - bardzo dobre umycie i wyplukanie kufla lub szklanki (kilkukrotnie w zimnej wodzie) - delikatne nalewanie Efekt murowany przynajmniej z mojej praktyki to wynika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się