amap Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Mam pytanie, dlaczego resztki chmielu mogą powodować przegazowanie? może nie przegazowanie ale w momencie otwierania kiedy gaz jest uwalniany - jak każde drobiny - będą tworzyły zarzewie bąbelkowania co spowoduje wyjście połowy piwa z butelki nawet przy niższym nagazowaniu ekstremalnym przykładem takiego zachowania jest wrzucenie mentosa do pepsi najczęściej do butelki trafiają kawałki chmielu i o nich napisałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 ile trzeba gotować z chmielem by ubić grzyba? wyłącznie tyndalizacja, panie kolego, nie ma innego sposobu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się