Gość franc Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Czy coś zostanie z drożdży które wsypałem do szklanki z wodą o temp. 50 stopni ? Nie da się nic z tym zrobić? Wstawiłem zaraz do wody zimnej ale wiadomo zanim temperatura zejdzie to chwilkę potrwa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alechanted Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 (edytowane) Za graniczną w ubijaniu bardziej odpornych od piwowarskich, dzikich drożdży uznaje się 50 stopni. Dla pewności podgrzewa się je do 70. Jedyna co możesz zrobić, to zadać inne drożdże. edit: pewnie w katowicach znajdziesz kogoś bliżej, ale mam gęstwę z 1084, tylko musiałbym niuchnąć, czy się jeszcze nadaje. Edytowane 15 Lipca 2014 przez alechanted Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franc Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Dziękuję za szczere chęci pomocy ! Właśnie wybieram się do sklepu ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się