Szwed Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 (edytowane) 1. Crocco2. Mietek3. Pepinek4. elpolako5. andrzej19866. Chmielas7. Siwek-jas 8, 9. Karolina i Szwed Edytowane 23 Marca 2015 przez Szwed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Panie i panowie ,pr4oszę się wpisywać,do środy muszę określić menu.Raczej tym razem odpuścimy sobie golonka. Cena za poczęstunek jak zwykle 25zeta,płatne po przyjściu na spotkanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Mi najbardziej odpowiadają tam pierogi, więc jeśli można by sobie życzyć... Gdyby ktoś chciał to mogę oddać +/- pół paczki Saflager W34/70.Sezon dla mnie na lagery raczej się kończy, a przez całe lato otwartej paczki nie chcę trzymać. Paczka jest trzymana w sterylnym pudełku w lodówce. Jeśli komuś się przyda, to proszę pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1986 Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Ja też skuszę się na pierogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpolako Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 jednak przyjdę ze szwagrem wiec elpolako+1 pierogi albo śledzik, jestem za startujemy o 18, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 24 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwek-jas Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 (edytowane) Jeszcze dopisuję jeszcze Gosię: 1. Crocco2. Mietek3. Pepinek4. elpolako +15. andrzej19866. Chmielas7. Siwek-jas + Gosia - dla nas kotlet jak jest 8, 9. Karolina i Szwed Edytowane 25 Marca 2015 przez siwek-jas kolczuga 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolczuga Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 1. Crocco2. Mietek3. Pepinek4. elpolako +15. andrzej19866. Chmielas7. Siwek-jas + Gosia 8, 9. Karolina i Szwed 10.Adam jak moga sie jeszcze wpisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1986 Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 1. Crocco2. Mietek3. Pepinek4. elpolako +15. Andrzej +1 6. Chmielas7. Siwek-jas + Gosia 8, 9. Karolina i Szwed 10.Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 1. Crocco 2. Mietek 3. Pepinek 4. elpolako +1 5. Andrzej +1 6. Chmielas 7. Siwek-jas + Gosia 8, 9. Karolina i Szwed 10.Adam 11. RobertK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Dzięki za spotkanie w jak zawsze miłym towarzystwie. Pamiętajmy o wycieczce 11 kwietnia 2 maja warzenie piwa w Gospodzie Bavaria. Druga połowa września wycieczka po śląskich małych browarach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpolako Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) ale jestem na siebie zły, pomyliły mi sie daty, myślałem że 27 to sobota Edytowane 28 Marca 2015 przez elpolako Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Dzięki za spotkanie. Było godnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 A myśmy tak chcieli tę pszenicę zdegustować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Skoro to warzenie już oficjalne, to pozwoliłem sobie utworzyć wydarzenie na FB. Jeśli ktoś ma "mordoksięgę" to proszę o zaproszenie znajomych. https://www.facebook.com/events/1376559822670646/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Po świętach ciekawe piwka na kranach w Gospodzie Bavaria, m.in.Dwa Smoki z Pracowni Piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gospoda BAVARIA Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) Witamy miłośników dobrego piwka. W piątek 10 kwietnia otwarcie sezonowe lokalu oraz ogródka. Zapraszamy na dobre piwka na nalewaku. Potwierdzamy będzie lane piwko DWA SMOKI - Pracownia PIWA. Więcej szczegółów na : www.facebook.com/gospodabavaria ZAPRASZAMY!!! Edytowane 4 Kwietnia 2015 przez Gospoda BAVARIA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Przypominam o sobotnim wyjeździe.Zbieramy się przed Bavarią przed dziewiątą.O dziewiątej wyjazd.Proszę zaopatrzyć się w czeskie korony. W piątek na 18:00zapraszam na degustację nowych piwek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpolako Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Z góry przepraszam że tak późno i w ostatniej chwili. Jutro miał ze mną jechać mój szwagier ale coś mu wyskoczyło i nie da rady. I tu pytanie, czy ktoś z listy rezerwowej mógłby wskoczyć na jego miejsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 No i po wycieczce.Było miło i smacznie. Zycie idzie dalej ,trzeba ustalić styl warzony w maju na pokazie ,proponuję Strong Scotch Ale http://www.wiki.piwo.org/Strong_Scotch_Ale Uwarzymy w garnku 50l ,brzeczka przednia będzie tym piwem ,z reszty zrobimy cienkusza na lato. Co wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Dzięki za wycieczkę, Było fajnie. "Afterparty" też było dobre Dla mnie może być Strong Scotch Ale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avanti68 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Może w imieniu wszyskich podziekuje organizatorom Ignacowi I Arkowi za fajną impreze ktorą mielismy okazje przezyc.dzieki i aby jak najwiecej takich wypadów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Dziękuję wszystkim za miłą atmosferę na wycieczce. Szczególne podziękowania dla crocco za organizację wyjazdu ( avanti68 - to nie ja organizowałem wyjazd, tylko crocco). Pozdrawiam, do następnego spotkania. Ignac. Mietek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Warzenie piwa Strong Scotch Ale przed nami .Trzeba zapewnić sprzęt warzeniu więc : ja zapewnię gaz, taboret gazowy , fermentory,filtrację słody ,chmiele potrzebna reszta sprzętu na uwarzenie 50litrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1986 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Ja mogę przynieść tą moją chłodnicę. Kiedy dokładnie to będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi