vinter Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Mam keg 50 litrowy jeśli się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Przyda się,wezmę mieszadło do kega . Warzymy drugiego od 15:00. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinter Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) Mieszadło też wezmę, rozmiar przystosowany pod kega. Przywiozę Wam go na tą godzinę, a osobiście zjawię się troszkę później. Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez vinter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Ok .Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Jednym ze sponsorów będzie chorzowski sklep PiwoPiweczko. http://www.piwopiweczko.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1986 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Jeśli byście chcieli to mogę przynieść garnek 72L . Jeśli nie (bo chyba wybierzecie kega) to może kiedyś, gdyby był potrzebny to możecie na mnie liczyć Nie napisałem jeszcze o wycieczce do Czech, z której jestem bardzo zadowolony. Mam nadzieję że przy następnej po Polsce też uda mi się jechać z Wami bo na tej drugiej jeszcze bardziej mi zależy;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Wycieczka po polskich browarach będzie dla każdego z nas bardziej kosztowna,wszedzie na kranach piwo po 7-12zeta. Myślę,że do września zdołamy kaskę nazbierać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Od jutra na kranach w Gospodzie Bavaria 2 nowe piwa z browaru Wojkówka z Podkarpacia. American Grizzly-AIPA Kakadu-Cascadian Dark Ale Polecam smakoszom lubiącym wyraźną goryczkę i bogatą nutę zapachową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinter Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 W Świecie pojawiło się piwo z Czechowic- Dziedzic RED IPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szekspiro Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Jednym ze sponsorów będzie chorzowski sklep A dlaczego nie homebrewing.pl ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 A dlaczego mamy faworyzować jeden sklep skoro jest ich wiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 A dlaczego w ogóle zadaje się takie pytania? Nie ma obowiązku sponsorowania, ani bycia sponsorowanym. Po co to jabłko Eris? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepinek Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) Szekspiro Dlaczego piszesz: "NIE DLA PSPD !!!" ? Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez Pepinek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 A o co chodzi z tym "nie dla PSPD?" Chętni do pomocy w warzeniu zgłaszać się. Chętni do częstowania swoim piwem zgłaszać się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinter Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Tak jak pisałem wcześniej o 15:00 dostarczę kega i mieszadło i będę się musiał na chwilę zmyć. Na 100 % ciałem i duchem będę koło 16:00- 16:30 i wtedy mogę pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Będę od początku. Ze swym piwem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinter Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 (edytowane) Niestety u mnie zapasy się pokończyły , będę bazował na ofercie Bavarii. Edytowane 28 Kwietnia 2015 przez vinter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwek-jas Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Przez kontuzję nie mogę być na warzeniu fizycznie , będę duchowo. Jak potrzeba jakiegoś sprzętu to podjedźcie do mnie. Mam też przygotowane piwka do poczęstunku, więc Arku wpadnij po nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro0 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 U mnie nie ma długiego weekendu,pracuję w sobotę na 12 w południe Mam nadzieję, że uda mi się wpaść do Bavarii około 20. Niestety inaczej się nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gospoda BAVARIA Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Od 1 maja na kranach w Gospodzie Bavaria polecamy następujące piwka: GIRO IMPERIAL INDIA PALE ALE - browar SPIRIFER alk. 7,4% ekstrakt 18,1% IBU – 72BELGIAN BLOND ALE - browar BIRBANT alk. 6.9 % obj. ekstrakt 15,5 % IBU - 39KAKADU - browar Wojkówka alk. 5.0%AMERICAN GRIZZLY - browar Wojkówka alk. 5.5%Browar Olimp - Eurydyka alk. 4.4% , IBU 40SzałPiw - BUBA alk. 8,2 %Chlumecky Vit - pszeniczneBakalar - Za Studena Chmeleny - jasny lager, alk. 5,2%Litovel - premiumoraz wiele butelkowych ciekawostek!!! ZAPRASZAMY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Dziękuję Mietkowi,Sławkowi i Andrzejowi za pomoc w warzeniu naszego trzeciego piwa. JAP 3 Pale Ale-12kg Biscuit-0,5kg Caraaroma-0,5kg 67-68°C-80' 78°C-wysładzanie JAP3/1 30g-Marynka-80' 30g-Kent Goldings-10' T-58 gęstwa 20,5l. 22,5blg JAP3/2 30g-Marynka-80' 20g-Kahatu-10' T-58 gęstwa 26,5l. 14blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 A może spotkanie przy grillu w ostatni piątek maja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Jestem za Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro0 Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Wrzuciłem na ogólne forum moje ogłoszenie o butelkach. http://www.piwo.org/topic/17859-butelki/ Jak ktoś chętny to zapraszam,w końcu macie najbliżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Ostatni piąter maja-29 o 18:00 zaczynamy grillowanie w Bavarii.przy dobrym piwku. 1.crocco 2.Mietek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi