Drzewo Jeżozwierza Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Cydr zabutelkowany 3 tygodnie temu już się nawet ładnie, choć nieprzesadnie nagazował. Przy rozlewie na 28 l dodałem chyba 1,6-1,7l soku jabłkowego i 250g ksylitolu i w moim odczuciu dosłodzenie jest idealne, nie jest tak cierpki jaki mi wyszedł wcześniej bez żadnych dodatków, lekko i bardzo przyjemnie słodkawy (nie słodki) i orzeźwiający. Tym też oto sposobem zostało mi jeszcze 250g ksylitolu (drogie to cholerstwo) na następnego jabola . Ksylitol kupowałem w Młynie w Pruszczu Gdańskim 20 zł/ 500g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 To tanio kupiłeś ten ksylitol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikitechi Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Orientuje się ktoś ile BLG ma sok ze słonecznej tłoczni? Czyste jabłko, na opakowaniu jest coś około 8,1 g cukru na 8,1, natomiast refraktometr pokazał 11 BLG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obywatelLC Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Z tego co pamiętam jak robiłem trójniak jabłczany, to mi też coś w tym stylu wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się