jamwnukers Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Witam, Kupiłem jakiś czas temu reduktor co2 z myślą o zbudowaniu kiedyś kegatora. Teraz gdy plany ruszyły z miejsca i planuje budowę mam mały problem z reduktorem. Otóż nie jest to reduktor jaki często jest do kupienia na forum, a mianowicie różni się przyłączami. Są na nim gwinty 1 cal. Czy nie wiecie gdzie mogę kupić przejściówki zakończone nyplem na wąż przystosowane do gazu? Załączam zdjęcia dla poglądu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moon Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Jesteś pewien, że to 1"? Ja mam podobny i jest to 3/4". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 albo http://www.beerservice.pl/pl/c/Szybkozlaczki-John-Guest/74/3 Zagadaj z Wesołym lub taka jak na wyjściu z głowicy, toś ostatnio oferował na forum http://allegro.pl/glowica-do-piwa-typu-s-korbowa-keg-nalewak-i4515518720.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamwnukers Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 (edytowane) Jesteś pewien, że to 1"? Ja mam podobny i jest to 3/4". Średnica z gwintem to około 2,5 cm. Edytowane 24 Sierpnia 2014 przez jamwnukers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szym-on Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Jak 2,5 cm to 3/4 bo 1"to jest 3.2cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamwnukers Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 (edytowane) Acha, dzięki. Nie znam się zbyt na tym. Ze szkoły wiem, że cal to 2,54cm :-) Edytowane 24 Sierpnia 2014 przez jamwnukers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szym-on Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 (edytowane) Acha, dzięki. Nie znam się zbyt na tym. Ze szkoły wiem, że cal to 2,54cm :-) To masz wewnętrzy wymiar a ja Ci podałem zewnętrzny. Rura 1" ma w środku 2,5 cm a po zewnątrz 32. Edytowane 24 Sierpnia 2014 przez Szym-on Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamwnukers Opublikowano 15 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Panie, odkupuje ten temat ponieważ mam problem. Na reduktorze z pierwszego postu mam gwint 3/4 co ustaliłem przy pomocy kolegi Szym-on. Próbowałem dorwać redukcję John Guesta z 3/4 na 3/8 na wąż do gazu, ale z tego co widzę to nie ma takiej redukcji. Czy mogę zastosować redukcję z mosiądzu 3/4 na 1/2, a następnie John Guesta z 1/2 na 3/8. A może uda mi się znaleźć redukcji mosiężnej 3/4 od razu na 3/8. 3/8 dlatego bo taką końcówkę mam przy złączce przy kegu. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi