Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. scooby_brew Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Mexican salsa. Bardzo prosta receptura na salsę w stylu restauracyjnym. Takie same salse robią restauracje takie jak Chili's i taką salsę sam robiłem jakieś 25 lat temu gdy chodziłem do szkoły i w takich restauracjach pracowałem jako kelner. Potrzebujesz: 1 puszkę pomidorów ok 0.8 kg 2-3 całe jalepenos z puszki albo słoika, razem z "żyłami" i nasionkami (mogą być świeże ale z puszki są lepsze do tego przepisu). garść świeżych listków kolendry 2-3 ząbki czosnku 1 świeża duża papryka zielona, wyczyszczona (zapomniałem na zdjęciu) sok z 1 zielonej cytryny 1/2 cebuli, najlepiej czerwonej 1 łyżeczka soli Wrzuć wszystko do blendera, dolej też 1-2 łyżki "soku" z puszki jalapenos, zblenduj to na "chunky". alechanted, MichalW, cml i 2 innych 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapko Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Dzieki Lubie nachos z salsą pomidorową ale w Polsce to zawsze jadłem/serwowałem znajomym z salsą ze słoika, pełną skrobii, barwników i konserwantów bo ma roczny termin przydatności. W sumie niby wiadomo z czego to jest zrobione ale nigdy nie wpadłem na to żeby samemu zrobić ze zdrowych produktów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 (edytowane) sok z 1 zielonej cytryny Sądząc po zdjęciu chodzi o limonkę, tak? Edit. Zrobione . Lubie taka prostotę w kuchni. Trochę za dużą garść kolendry wziąłem i zdominowała na razie smak ale może się ułoży. Z braku jalapeno użyłem ostrej chili więc na pewno do oryginału mojej salsie brakuje ale i tak całkiem smaczna Edytowane 28 Sierpnia 2014 przez JacekKocurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się