beo Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Witam, to mój pierwszy temat, więc proszę o wyrozumiałość. Mam możliwość kupienia komosy ryżowej i chciałbym zrobić z nią piwo. Do wyboru mam kulki albo płatki. Które wybrać? I w jakiej postaci dodać to do zasypu? Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenocyd Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Komosa zawiera skrobię, więc się nada. W sumie chyba nie ma wielkiej różnicy czy płatki czy kulki.. Kulki bym kleikował, płatki pewnie obejdą się bez kleikowania, choć dla świętego spokoju można i je skleikować wtedy dodać do zacieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magneto Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 (edytowane) Zawiera także tłuszcz, podejrzewam, że może być problemy z pianą. Edit. Właśnie sprawdziłem, zawiera mniej niż kukurydza,wiec nie tak dużo. Edytowane 10 Września 2014 przez Magneto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się