Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Łukasz Opublikowano 13 Września 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Witam, szperając po internecie w poszukiwaniu pewnych informacji natrafiłem na zbiór tabel, które zestawiają pewne chmiele, drożdże oraz style pod danym kątem: alfa kwasów, kohumulonów, tolerancji alkoholu, flokulacji, stopnia odfermentowania, temperatury pracy, koloru, OG i FG, ABV czy też IBU. Plusem tego jest to, że wszystko jest w 1 tabeli i łatwo można sobie porównać te parametry i wyszukać to, co potrzebujemy o danej charakterystyce. Może komuś się to przyda. Pozdrawiam Łukasz Tabelki_wszystkie.rar pepek84, Mały, frodulec i 14 innych 17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Juz dawno myślałem o zrobieniu podobnego zestawieni, zwłaszcza jeśli chodzi o drożdże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Przy okazji znalazłem jeszcze taki link - aktywna tabela a propo chmieli. Można sobie łatwo wyselekcjonować chmiele wg konkretnych parametrów: http://glimmer.rstudio.com/ryanhope/hops/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
05paw Opublikowano 14 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Leci punkt, bardzo mi się podobają te tabelki, myślę że by się dobrze prezentowały na ścianie w warzelni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomato Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 nie podobają mi sie te tabelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 nie podobają mi sie te tabelki. Nie wszystkich da się zadowolić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się