ramzez2 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Witam ostatnio wpadł mi w ręce środek do mycia i dezynfekcji urządzeń mających kontakt z żywnością ale nie wiem czy sie nadaje, bo skład nic mi nie mówi. skład: (z etykiety) 0.1%<C<0.5% diglukonian chlorheksydyny 5%<C<10% chlorek benzalkoniowy 10%<C<15% izopropanol 5%<C<15% niejonowe środki powierzchniowo czynne 1. czy taki środek mogę używać do dezynfekcji fermentatorów, kraników, butelek 2. czy muszę go rozcieńczać czy dawać w takiej formie jaka jest 3. czy wystarczy popsikać, poczekać i spłukać dzięki za wszelkie info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Napisz co to za środek, będzie prościej. Płukać na pewno po nim trzeba, bo zawiera środki powierzchniowo czynne. Zamiast używać takiego czegoś, lepiej zastosować sprawdzone środki - podchloryn, pirosiarczan czy jodofor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramzez2 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Nazwy nie podam bo nie ma, ze względu no to, że nie jest to środek dostępny w sprzedaży, znalazłem go przypadkiem u znajomego. Na naklejce ma tylko taką nazwę "Neutralny środek do mycia i dezynfekcji" + skład + zastosowanie+ że drażniący. Jak będą duże zastrzeżenia to oczywiście zrezygnuję ale jak się nada to czemu nie skoro mam za free. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się