Skocz do zawartości

Pomysł na zachowanie maksymalnej sterylności podczas przelewania z burzliwej na cichą


Szakal75

Rekomendowane odpowiedzi

a co z gęstwą po klarowaniu żelatyną?

wykorzystywał ktoś?

 

moim skromnym zdaniem nie powinno być problemów bo wiem że żelatyne wykorzystuje sie również jako zamiennik agaru, jedyne o co bym sie pokusił to zrobienie startera i dekantacje drożdży ponad osadem z żelatyny, ale podejrzewam że jak dasz takie to też ci piwo wystartuje ale nadal dodałbym więcej bo część drożdży się nie podniesie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.