Bruus Opublikowano 12 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Warka 2512.10.2016SurowceSłód Pilzneński- 3,5 kg Słód Monachijski I -600gSłód Karmelowy 30- 200 gSłód melanoidynowy- 50 gChmiel Columbus - 4g Chmiel Saaz- 65gDrożdże US-05ZacieranieZasyp w 67°63°C-40 min72°C-20 min76°C-5 minChmielenie:70minut4g Columbus- 60min 25g Saaz- 20 min20g Saaz- 10 min 20g Saaz- 0 minIBU≈ 21FermantacjaWyszło 23,5L Blg 12Burzliwa 17-18°CFFT ~ 3 BLGButelkowanie 28.10.201621,5L- 153g glukozyOdfermentowało do ~3 Blg Edytowane 28 Października 2016 przez Bruus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruus Opublikowano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 (edytowane) Warka 26 Porter 29.10.2016 Surowce Słód Wiedeński - 2,8 kg Słód Monachijski I- 1,2 kg Słód Monachijski II- 0,6 kg Słód karmelowy jasny - 0,15 kg Słód karmelowy 600- 0,25kg Słód czekoladowy- 0,25kg Chmiel Marynka- 20g Chmiel Lubelski- 25g 200ml gęstwy US-05 Zacieranie 63-61C przez 30min 72C - 30min Negatywna próba jodowa 78C-10 min Chmielenie: 120 minut Marynka 20g -60min Lubelski 25g- 30min IBU≈32 Fermantacja W 17°C - 15L 20,5 Blg Fermentacja 17-18°C- FFT 5,5 Blg Butelkowanie 16.11.2016 14L- 94g glukozy Odfermentowało do 5,5 Blg Edytowane 16 Listopada 2016 przez Bruus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruus Opublikowano 12 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 (edytowane) Warka 27 Pale Ale TNT12.11.2016SurowceSłód Pale Ale- 3,6 kgSłód Monachijski I -500 gSłód Karmelowy 30- 200 gChmiel Marynka - 4gChmiel TNT- 50gDrożdże gęstwa US-05ZacieranieZasyp w 72°C66°C-60 min77°C-10 minChmielenie:70minut4g Marynka- 60min30g TNT- 20 min20g TNT- 0 minIBU≈ 28FermantacjaWyszło 25,5L Blg 12,5Burzliwa 17-18°CFFT ~3,8 BlgButelkowanie 01.12.201625L- 169g glukozyOdfermentowało do 3,5 Blg Edytowane 1 Grudnia 2016 przez Bruus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruus Opublikowano 11 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 (edytowane) Warka 28 LIGHT11.03.2017SurowceSłód Pilzneński- 1,5 kgSłód Pale Ale - 1,5 kgSłód Karmelowy 30- 300 gSłód melanoidynowy- 130 gChmiel Marynka- 5gChmiel Saaz- 45gDrożdże US-05ZacieranieZasyp w 76°72°C-70 minChmielenie:70minut5g Marynka- 60min20g Saaz- 20 min15g Saaz- 10 min10g Saaz- 0 minIBU≈ 14FermantacjaWyszło 28L Blg 7,5Burzliwa 17-18°CFFT ~ 4 BLGButelkowanie 26.03.201728L- 220g glukozyOdfermentowało do 4 Blg Edytowane 27 Marca 2017 przez Bruus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się