Skocz do zawartości

Za duże BLG


d_j

Rekomendowane odpowiedzi

Jest rozwiązanie !

Miałem chwilę, żeby pomierzyć z tym cukrem i sprawa była oczywiście prozaiczna - prosta...

Tak jak wszyscy mówili ballingometr - tandeta z biowinu - był walnięty. Zawyżał o ok dwa stopnie na każdym etapie pomiarów z cukrem...

Co ciekawe sprawdziłem jeszcze raz w zwykłej wodzie w 20 C i wskazywał 0. Wniosek jest chyba taki, że w fabryce biowinu naklejają papierek w pozycji 0 a dalej to już jak im się chyba wydrukowało :lol: (papierek w ballingometrze się nie rusza)

 

Wniosek:

1. musze skorygować wszystkie warki o -2 stopnie i chyba kupić coś lepszego

2. nigdy już nie kupować nic z biowinu, straszna tandeta...fermentatory, które posiadam z biowinu również są nieszczelne i nigdy nie zaobserwowałem "bulkania", dopiero jak kupiłem kolejny z innej firmy piwko pracuje aż miło !

 

dzieki wszystkim za pomoc i pozdrawiam !

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.