tolo Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Dobry, Szukam garnka, bo się przekonałem do zacierania ;-) Nie chcę wydawać kosmicznej kasy na garnek, znalazłem coś takiego: http://www.garneczki.pl/produkt/garnek-emaliowany-wysoki-elo-babuni-39-l,3809 Używam kilku emaliowanych garnków na płycie indukcyjnej i działają (choć chyba wolniej grzeją niż stalowe z grubym dnem), ale może ktoś z Was ma ten konkretnie model i może polecić bądź odradzić. Inne opcje to stalowe gary za 300zł w górę (np http://www.garneczki.pl/produkt/garnek-gastronomiczny-mega-deep-astra-30-l,1687#attr), ale to zabawa trochę za droga. Zdrówka Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal75 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Jeśli chcesz mogę Ci odsprzedać swój emaliowany 50l z pokrywką za 100 zł Mogę sprzedać bo kupuje 50l nierdzewkę Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 (edytowane) Myślę, że ta 50 to dobra oferta, jeśli nie ma odprysków, to nic tylko brać Sam mam 40stke od jednego z forumowiczów i sobie chwalę bardzo, choć żałuję że to nie 50, bo już zaczynam myśleć o podwójnej warce Edytowane 17 Października 2014 przez camilos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenocyd Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Takiej pojemności emalii już bym się nie odważył postawić na indukcji. Te garnki nie mają całkowicie płaskiego dna, odkształcają się dodatkowo w trakcie podgrzewania - to może doprowadzić do nierównomiernego rozkładu masy. Dodatkowa stówka czy dwie za garnek stalowy z wielowarstwowym dnem to wciąż taniej niż ewentualna wymiana płyty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tolo Opublikowano 17 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Znalazłem jeszcze coś takiego http://allegro.pl/show_item.php?item=4661981816 300zł z pokrywką to dość dobra cena. Grubość dna jednak to 1mm, co na indukcję może być za mało i mogą również powstawać odkształcenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lutek Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 na indukcji używałem emalii 40 l...niestety z uwagi na cienkie dno gar się odkształcał - dno robiło się wypukłe na ok 2-3mm, tak że na płycie zachowywał się jak wańka-wstańka. po roku zmieniłem na nierdzewke, także zdecydowanie nie polecam oszczędzać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi